ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (Σ.Ε.Α.Μ.) με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Παναγιώτη Σγουρίδη. Τον Σ.Ε.Α.Μ. εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κος Σάββας Μπαλουκτσής,  ο Γενικός Γραμματέας, κος Λεωνίδας Βεντουράκης και η Διευθύντρια του Συνδέσμου κα Κατερίνα Σκαρλάτου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Helexpo, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», η ειδική ενημερωτική εκδήλωση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) με βασικό θέμα την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2015-2020, αλλά και τα Επενδυτικά Προγράμματα. 

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες, 22 Οκτωβρίου 2014, συνάντηση αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των γεωργικών μηχανημάτων και οδηγεί το επίπεδο της εκμηχάνισης της ελληνικής γεωργίας σε υποχώρηση, με πολύπλευρες και σοβαρότατες επιπτώσεις στον βαθμό ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.

Έντονη ανησυχία εκφράστηκε από τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΑΜ, για την κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασής του.

Την Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Εισαγωγέων – Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ).